вівторок, 22 лютого 2011 р.

Зустріч з воїнами інтернаціоналістами

У Районній Охтирській центральній бібліотеці відбулася тематична година - зустріч з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 22-ї річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану.

Десять років безнадійної війни забрали в України 3 тисячі її синів.У 1979-1989 рр. учасниками бойових дій в Республіці Афганістан стали 303 наших земляка, 13 воїнів – інтернаціоналістів не повернулися. Були інші «горячі» точки планети де українці приймали участь в регулюванні воєнних конфліктів.

Центральна районна бібліотека шанує історію ,тому зустрічі читачів з воїнами - інтернаціоналістами вже стали доброю традицією .

10 лютого 2011 року до бібліотеки поспілкуватися з учнями 6 класу місцевої гімназії (кл. керівник О.В.Мироняк) прийшли - підполковник у відставці, ветеран авіації, учасник бойових дій у Афганістані Бринжала Петро Олексійович та майор у відставці, ветеран ракетних війск, учасник бойових дій Карибської кризи «Операція Анадир» Борятинський Генадій Максимович.

Воїни-інтернаціоналісти розповідали про свою службу в зоні бойових дій, згадували про тяжкі будні Афганської війни, про події Карибської кризи, про мужність, витримку і плече вірного товариша, про адаптацію до мирного життя.

Учні уважно слухали ветеранів, задавали питання на які воїни – інтернаціоналісти охоче відповідали. Особливо молодь розпитувала про бойові нагороди, які прикрашали військову форму ветеранів. Ветерани в свою чергу дали настанову юні виховувати у собі почуття патріотизму, мужності братерства та побажали спокою та мирного неба.