пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

Вересневе засідання клубу «Здоров’я»

Цілющі властивості багатьох рослин людству відомі дуже давно. Ймовірно, навіть мешканці печер знали, яка травичка від будь якої недуги може допомогти. Особливе місце в оздоровленні, підтримці свого здоров'я, поліпшені самопочуття відводиться чаям з трав.
Саме про цілющі трав’яні чаї і говорили на вересневому засіданні клубу «Здоров’я», які готують з трав, корінців, листя, гілочок, плодів і суцвіть самих різних рослин. Волошина Галина Іванівна ( керівник клубу) на заняття принесла кошик духмяної м’яти та альбом – гербарій зразків трав з яких можна готувати корисні напої, про що і розповідала присутнім. Людмила Михайлівна Разінькова також багато знає про квіткові та трав’яні чаї. Йдучи на заняття принесла рослини з яких готує цілющі напої, це квіти п’ятьох видів чорнобривців та пахучої хризантеми, айстри та шість різновидів м’яти. Розповіла і про інші трави та поділилася знаннями про те, як правильно готувати цілющі чаї, коли і який термін потрібно їх пити. Далі присутні долучилися до обговорення почутого, додаючи свої корисні поради та черпаючи нові знання з тематичної викладки книг та періодичних видань. 
Аптеки пропонують до продажу готові цілющі збори для заварювання чаю, а члени клубу вважають за краще готувати збори самостійно, збираючи їх у визначений сезон, чим вони з радістю і займаються.