вівторок, 29 вересня 2015 р.

Кіноклуб з прав людини "Діалог - Трудний"

В останню декаду вересня в кіноклубі медіа-просвіти з прав людини DОCUDAYS UA «Діалог» при Охтирській районній центральній бібліотеці пройшов показ та обговорення документального фільму «Трудний» (Україна/2007/режисер Дмитро Тяжлов), за участі начальника служби у справах дітей Охтирської районної державної адміністрації Зайцевої Наталії Геннадіївни та учнів І курсу Охтирського центру ПТО (група професії «Кухар").
Після перегляду документальної кінокартини відбулося обговорення основних проблем, що були порушені у фільмі. Взявши участь в диспуті Зайцева Н.Г. висловила своє бачення сюжету, акцентуючи увагу на те, що фільм висвітлює проблеми дітей з малозабезпечених родин та спонукає до більш відповідального ставлення до батьківських обов’язків щодо власних дітей. Цікаві думки з приводу залежності від комп’ютерних ігор висловила молодь. Майстри виробничого навчання Герасименко І.В., Соловей І.В., бібліотекар Оберемко Н.І. долучившись до обговорення зауважили, що у фільмі порушена типова проблема ігроманії для сучасних підлітків.
Так, як 27 вересня 1991 день ратифікації Конвенції ООН про права дитини в Україні , бібліотечні працівники зосередили увагу присутніх на цьому документі, аналізуючи проблемні ситуацій щодо дотримання прав дитини прикладами із фільму.