четвер, 24 вересня 2015 р.

Бібліотека і правова освіта: час нових підходів

В Охтирській районній центральній бібліотеці для працівників бібліотечної системи відбувся семінар-практикум на тему «Бібліотека і правова освіта: час нових підходів». Семінар відкрила директор КЗ «Охтирська РЦБС» Андоленко О.М., яка зазначила, що основними напрямами правоосвітньої та правовиховної діяльності бібліотечних закладів є: підвищення рівня правової освіти різних верств населення, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, створення належних умов для набуття жителями знань про свої права і обов’язки, забезпечення вільного доступу громадян до джерел правової інформації, пошук нових форм і методів правової освіти широких верств населення, співпраця з іншими установами та організаціями, засобами масової інформації щодо поширення правових знань серед населення. 
Начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Мірошниченко А.Ю. надала інформацію учасникам семінару про діяльність Охтирського місцевого центру та розповсюдила листівки інформаційного характеру. У ході зустрічі було зазначено про необхідність подальшої співпраці.

Ключовою частиною семінару стало проведення практичних занять з бібліотечними фахівцями району, спрямованих на використання інтерактивних форм в проведенні заходів правовиховного характеру. Учасники розділилися на чотири групи і представили:форум-театр, ситуативно-рольову гру «Не проходьте осторонь», диспут «Яку сім'ю можна вважати зразковою?» та розробили цільову комплексну програму «Правова культура підлітків».  
Методичною службою підготовлені методичні поради з теми семінару-практикуму.