четвер, 24 вересня 2015 р.

Всесвітній день туризму

Туризм є одним з найпопулярніших видів відпочинку. Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї  Батьківщини, інших країн та свого рідного краю.
До  Всесвітнього дня туризму  в  Охтирській районній центральній бібліотеці  відбувся просвітницький захід «Мандруємо Україно», за участі  учнівкласу ЗОШ №1 та керівника туристично­го гуртка при міському центрі по­зашкільної освіти Валентина Сталинського.
Бібліотечні працівники розповіли дітям про цікаві  туристичні місця України, підтверджуючи слова показом відеороликів «Україна вражає». Відгадуючи  експрес-вікторину «Сумщина туристична»,  всі разом   пригадали архітектурні та історичні пам’ятки області та  7 природних див Сумщини. Далі говорили про рідну Охтирщину та  її  привабливість для туристів.
Потім до слова долучився Валентин Сталинський,  який  звернув увагу молоді на  користь здорового способу життя та  активного відпочинку, розповів про свій гурток, який працює у різних напрямках спортивного туризму (водного, велосипедного, альпінізм та ін.), та презентував через відеоролик  туристичні маршрути походів його вихованців.
         До заходу була  розгорнута книжкова  виставка-подорож  «Дива голубої планети», з книгами якої діти уважно познайомилися, а  дехто з них побажав уподобану книгу взяти почитати дома та сфотографуватися  на фоні бібліотеки.

Бібліографічна довідка:

Всесвітній день туризму було встановлено на ІІІ сесії Генеральної асамблеї  Всесвітньої  туристичної  організації  у 1979 році і відтоді  27 вересня  щорічно це свято  урочисто святкують у багатьох країнах світу. Згідно з Указом президента України від 21 вересня 1998 року цей день також визначено як День туризму в Україні.

Для всіх, хто цікавиться туризмом в Україні, історією і краєзнавством, радимо відвідати сайт  drymba.net