пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Виїзний семінар по обміну досвідом до колег з Полтавщини

Для працівників комунального закладу «Охтирська районна централізована бібліотечна система» проведено виїзний семінар на базі Зіньківської ЦБС Полтавської області.. Спілкування бібліотечних фахівців розпочалось з привітальних слів директора Зіньківської ЦБС Тоцької Н.В., яка під час презентації «Бібліотека нашої громади: сучасне і майбутнє» познайомила присутніх з досягненнями та проблемами в бібліотечній роботі системи.
Директор Охтирської ЦБС Андоленко О.М. поділилася досвідом написання проектних заявок, адже участь у різних грантових конкурсах дуже важлива для бібліотек, звернула увагу присутніх на те, що зміни, котрі проходять в нашій країні, змінюють місце і роль публічних бібліотек в суспільстві, ставлять перед ними нові завдання, викликають необхідність інноваційної діяльності та активізації громади. В ході заходу працівники обмінялися досвідом роботи та застосуванням інноваційних форм роботи. Тоцька Н.В. відповіла на запитання наших бібліотекарів та висловила бажання відвідати Охтирську районну центральну бібліотеку. Друга частина заходу була присвячена тренінгу «Як спілкуватися продуктивно», в якому взяла участь також директор Зіньківської ЦБС.

Кожна вільна хвилинка використовувалася з користю не тільки для роботи, а і відпочинку, адже захід проходив на базі санаторію «Сосновий бір». Такі заходи не тільки поглиблюють знання працівників бібліотек, а й перешкоджають синдрому професійного вигорання, адже з працівниками працює психолог і позитивно діє навколишнє середовище.