понеділок, 18 липня 2016 р.

Інформаційно-бібліографічна робота з використанням нових інформаційних технологій

В районній центральній бібліотеці для бібліотечних працівників Охтирського р-ну проведено семінар-практикум «Інформаційно-бібліографічна робота з використанням нових інформаційних технологій». Директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко виступила з доповіддю на тему: «Сучасні засоби задоволення інформаційних запитів користувачів». Ольга Миколаївна звернула увагу, що на сьогоднішній день спостерігається низька активність мешканців громади у прийнятті рішень місцевого значення та вирішенні соціальних та інших проблем, які стоять перед громадою. Тому бібліотеки повинні стати центрами активності громади для залучення жителів до вирішення соціальних та інших проблем, що стоять перед спільнотою. 
Проведено практичне заняття. Присутні виявляли ресурси своєї громади та вчилися складати карту ресурсів своєї місцевості і використовувати ці знання, щоб зробити вирішальний внесок до громад, у яких вони живуть.
Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Л.А.Кудлєнок надала консультацію «Інформаційно-бібліографічний сервіс для користувачів: тенденції, інновації». Провідний бібліограф РЦБ Н.В.Никоненко виступила з презентацією «Приклади оформлення бібліографічного опису документів».

Сучасний бібліотечний фахівець повинен не тільки володіти методикою роботи з усім арсеналом традиційних довідкових матеріалів, а також повинен вміти аналізувати і вибирати ефективні стратегії пошуку, вільно орієнтуватися в інтернет-мережі, постійно відстежувати появу нових інформаційних продуктів для користувачів та жителів громади.