пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Пізнавально-оглядова екскурсія

2 червня Охтирська районна бібліотека приймала у себе в гостях учнів школи №1 з учителем географії Марченко І.Б. Працівники книжкової світлиці провели пізнавально-оглядову екскурсію, протягом якої відбулося знайомство школярів з відділами бібліотеки. В краєзнавчому куточку діти з цікавістю розглядали старовинні знаряддя праці, речі домашнього вжитку, побачили зразки жіночого одягу.
В інформаційно-бібліографічному відділі з’ясували, що таке абетковий і систематичний каталог, їх роль у бібліотеках та необхідність уміння користуватися ними, ознайомилися з краєзнавчими книжковими виставками. В «Кімнаті часу» змогли відпочити на зручних диванчиках, а на абонементі роздивитися нові видання.

Літо вже розпочалося, але і під час літнього відпочинку у дітей шкільного віку у спілкуванні з книгою не повинно бути жодних перерв. Адже, книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Наступною затишною кімнатою став інтернет-центр, де старшокласники здійснили віртуальну географічну подорож історичними місцями та пам’ятками України та Сумщини.