вівторок, 17 травня 2016 р.

Бібліо-турне «Європейські цінності». «Що то є таке? Що є цінністю сучасної людини?»

В районній центральній бібліотеці для учнів 6-В класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 проведено бібліо-турне «Європейські цінності». «Що то є таке? Що є цінністю сучасної людини?» змістовно надала відповіді на ці питання бібліотекар відділу обслуговування Грибова Н.В.

За допомогою документального фільму «Циркові гастролі» (Режисер Яак Кілмі, Андрес Маймік, Естонія, 2011) Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини розкрили теми - захист тварин від жорстокого поводження, право на висловлювання своїх думок, свобода мирних зборів. Перед початком кінопоказу модератор кіноклубу «Діалог» Шаргородська Л.І провела невеличку бесіду з дітьми на тему «Тварини в цирку – це норма, чи порушення закону природи?». 

Діти висловили різні думки про те, добре це чи погано, коли в цирку виступають тварини. Багато хто вперше почув, що в деяких країнах заборонено використовувати чотирилапих у розважальних заходах. Після завершення сеансу відбулося обговорення тем свободи мирних зібрань та свободи слова і думки.