середу, 4 травня 2016 р.

Що треба знати про право і закон

В Охтирській районній центральній бібліотеці для учнів 10 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проведено годину-адвайзер «Що треба знати про право і закон» за участю лейтенанта поліції, оперуповноваженого СКМСД Охтирського відділу поліції Головного управління нацполіції в Сумській області А.В.Коритника. Як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності. Андрій Васильович розповів школярам про злочини та адміністративні правопорушення, вік, з якого настає відповідальність та покарання, яке передбачено за їх вчинення.
Під час заходу десятикласники переглянули документальний фільм «Полум’яні голоси» (режисер Ноа Левін, Ізраїль, 2012 рік) Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Перед переглядом учасники познайомилися з Преамбулою до Декларації прав людини. 
Модератор звернула увагу на те, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах. Після перегляду молодь ділилась своїми враженнями. Фільм зачепив «гарячу» тему – расизм. Говорили про терпиме ставлення до темношкірих, про мову ворожнечі, яку часто використовуємо навіть неосмислено.