середу, 4 травня 2016 р.

Профорієнтаційний захід

13 квітня в Охтирській центральній районній бібліотеці для 9 класів загальноосвітньої школи №1 проведена інформаційна година «Професія: моделюємо успіх», в якому взяли участь учні ДНЗ «Охтирський центр ПТО».
Бібліотечні працівники провели слайд - екскурсію у світ професій, розповіли про рейтинг професій у 2016 році, про цікаві, не звичні та найновіші професії. Присутні ознайомилися з відеоматеріалами « Вибір професії», «Орієнтир у світі професій», з книгами представленими за виставці , особливо всім сподобалась брошура Державного центру занятості « Нові професії на ринку праці» та прийняли участь у вікторині. Далі захід продовжили представники Охтирського центру ПТО. Бібліотекар Оберемко Н.І. розповіла про спеціальності за якими здійснюється набір на навчання у 2016 році та умови навчання в ліцеї. Далі учні названого закладу презентували свої спеціальності .
Розпочала презентацію Крайнюк Діана, яка обрала професію маляра – штукатура, і з її захоплюючої розповіді всім стало ясно, що вона про те нешкодує. Сопітько Владислав розповів про роботу тракториста та автослюсара. Професії кухара , бармена -офіціанта представляли Кисіль Артем, Андреєва Валерія та Криворучко Інна.

На заході школярі мали можливість не тільки слухати, а й задавати запитання. То ж далі інформаційна година пройшла у формі діалогу.