середу, 4 травня 2016 р.

Героїко-патріотичне виховання як фактор консолідації українського суспільства

В районній центральній бібліотеці для бібліотекарів Охтирщини проведено семінар «Героїко-патріотичне виховання як фактор консолідації українського суспільства». Відкрила семінар директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко доповіддю «Патріотичне виховання користувачів: виклики часу і завдання бібліотек», в якому націлила бібліотечних працівників на розуміння, особливо в теперішній непростий час, важливості місії і значення діяльності бібліотек у вихованні справжніх патріотів своєї держави. Ольга Миколаївна познайомила також присутніх з діяльністю проекту «Врятувати від забуття» - випуском альбомів "сімейних історій" та сітілайтів «Не забудемо...», в рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять, Відповідальність та Майбутнє».
Голова Охтирської районної ради ветеранів Т.Р.Кучеренко запропонувала бібліотекарям взяти участь у спільних заходах, присвячених 71-річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Методичною службою районної центральної бібліотеки підготовлено методичні рекомендації «Я не просто українець, я – великий патріот» (героїко-патріотичне виховання в бібліотеках). В своїй консультації провідний методист А.С.Шелудько зауважила про доцільність поєднання різноманітних методів і форм патріотичного виховання, уникнення формалізму і одноманітності, насичення їх патріотичними емоціями та переживаннями, активно використовувати приклади мужності і звитяги захисників України як з історичного минулого, так і нинішніх воїнів-героїв.