середу, 4 травня 2016 р.

Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина

14 квітня у Сумській обласній дитячій бібліотеці ім. М.Островського під гаслом «Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина» відбувся заключний етап обласного туру конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2016», який проводиться вже дванадцятий рік поспіль з ініціативи громадської організації «Форум видавців» та за підтримки управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації. Це справжнє свято для тих, хто любить книгу і читання.
Понад 2000 дітей, читачів сільських, міських і районних бібліотек Сумщини долучилися до участі в ньому. До обласної дитячої бібліотеки завітали 37 юних книголюбів з 12 районів та 3 міст обласного підпорядкування, переможці районних і міських турів Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2016».
Охтирський район представляли: учениця 7 класу Явтушенко Юлія (Комишанська бібліотека-філія) та учениця 6 класу Шевченко Тетяна (Грунська бібліотека-філія). На учасників конкурсу чекала досить складна програма. Діти взяли участь у таких конкурсах: «Книга – це велике диво», «Рекламні оголошення літературних героїв», «Літературні сендвічі», «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!» та «Літературно-мистецька Сумщина». За результатами журі дівчатка показали досить достойний результат.

Всі учасники заходу отримали від організаторів грамоти, дипломи та заохочувальні призи.