середу, 4 травня 2016 р.

Багрянівські читання

В районній центральній бібліотеці в рамках «Українського клубу» відбулися перші «Багрянівські читання». Бажаючих прочитати і послухати твори нашого всесвітньо відомого земляка Івана Багряного прийшло чимало. Це активні громадяни міста - О.Скиба, О.Косарєва, Т.Акименко, Л.Новосельська, журналісти О.Кущенко (г-та «Істина нова», С.Яковенко (г-та «Прапор перемоги»), зі своїми викладачами завітали учні шкіл № 3, 8, 11, студенти Охтирського центру ПТО і спец профтехучилища. Серед запрошених була і родина Лозов’ягіних - Ольга зі своїм сином Євгеном.
Ведуча заходу Валерія Бакуліна відкрила чергове засідання. І всі присутні поринули у той час, в якому жив, писав та творив енергійний боєць за свободу та незалежність українського народу – Іван Багряний. В затишній залі звучали патріотичні марші, стрілецькі пісні, колискові. Слухали уривки з творів і ніби подорожували минулою Охтиркою. Ось і Успенська церква, Шевченківський бульвар, Народний Дім (Будинок культури), і далі йдемо вуличками і провулками нашого міста. 

Захід пройшов у теплій дружній атмосфері. І навіть по закінченні учасники ще довго обговорювали почуте. Адже одні краще пізнали Івана Багряного, як людину, а інші змінили своє ставлення відкривши для себе різні сторони цієї великої постаті.