неділю, 7 серпня 2016 р.

Медіаграмотність – у бібліотеки Сумщини!

В районній центральній бібліотеці для бібліотекарів КЗ «Охтирська РЦБС» проведено тренінг з медіаграмотності в рамках проекту «Медіаграмотність – у бібліотеки Сумщини!», який реалізується громадською організацією «Бюро аналізу політики» в партнерстві з Американською неурядовою організацією «Інтерньюс Нетворк, Інк».

Головною метою проекту є підвищення рівня критичного мислення та свідомого сприйняття медіаматеріалів для населення Сумської області. Тільки через знання і досвід з медіаграмотності громадяни зможуть стати стійкішими до неправдивої інформації, протистояти маніпуляціям і бути сильнішими в умовах теперішньої інформаційної війни.

Це другий тренінг. Перший тренінг «Практична медіаграмотність» було проведено для бібліотекарів Охтирщини в лютому 2016 року в рамках проекту «Програма медіаграмотності громадян» за підтримки глобального фонду миру та безпеки, Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академії української преси, IREX та Stopfake.