четвер, 13 листопада 2014 р.

СУЧАСНА БІБЛІОТЕКА - УСПІШНА ГРОМАДА

     11 листопада відбулося урочисте відкриття ще одного сучасного інформаційного осередку з доступом до Інтернету у Височанській бібліотеці-філії.

       На знакову подію в  житті села завітав і голова Охтирської районної державної адміністрації Сергій ГАВРИЛЕНКО.

     Завдяки проекту з адвокації, який реалізувався в рамках програми «Бібліоміст» районною центральною бібліотекою, волі громади та рішенню депутатів Височанської сільської ради, сільський голова О.М.Івах  доклав зусиль, щоб винайти кошти на комп’ютеризацію бібліотеки.

   Сьогодні – це найбільш технічно обладнана сільська бібліотека такого рівня не тільки в Охтирському районі, а й в Сумській області. Вітаючи горомаду з цією подією, голова районної державної адміністрації С.А.Гавриленко зазначив, що в вік суцільного розвитку і прогресу необхідно, щоб кожна сільська бібліотека нашого району мала доступ до Інтернету. Адже надання нових послуг з використанням доступу до Інтернету підвищує якість життя в сільських населених пунктах. І тепер не тільки молодь може навчитися користуватися комп’ютером, а навіть старенькі бабусі можуть спілкуватися через програму скайп з рідними, онуками незважаючи на великі відстані.

      Сільський голова О.М.Івах розповів, що на цьому ініціативи не завершуються, бо сьогодні потрібно, щоб молодь села мала можливість змістовного  відпочинку.

   Директор комунального закладу «Охтирська районна централізована бібліотечна система» О.М.Андоленко висловила надію, що це лише перша ластівка серед сільських бібліотек, які будуть найближчим часом технічно оснащені та підключені до мережі Інтернет, адже тільки спільними зусиллями можна досягти цілей, які будуть приносити користь для розвитку  Охтирського району.