четвер, 27 листопада 2014 р.

БІБЛІОТЕКИ ЯК ЦЕНТРИ ПІДТРИМКИ ГРОМАДИ В УМОВАХ ВОЄННОЇ ЗАГРОЗИ: РОБОТА З ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМИ ОСОБАМИ

      З метою належної реалізації  проекту «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами» в Охтирській центральній районній бібліотеці  проведено відповідне навчання.  
     Директор Охтирської РЦБ Ольга Андоленко націлила бібліотекарів на те, щоб в наш нелегкий час працівники книгозбірень спрямовували свої зусилля на допомогу тим, хто зустрічається з тимчасовими труднощами, надаючи їм безкоштовну підтримку та бібліотечні послуги.

        На захід була запрошена лікар психіатр Ірина Яготинець. Особливий інтерес учасники виявили до аналізу реальних ситуацій. Бібліотекарі з’ясовували, які послуги книгозбірні району можуть надавати біженцям, щоб стати ефективними центрами підтримки. Були проаналізовані  психологічні, соціальні особливості надання послуг та наявні ресурси, які бібліотеки можуть використовувати для допомоги. Ірина Вікторівна залишила контактні телефони бібліотечним працівникам, які будуть працювати з цією категорією і в разі необхідності можуть до них звертатись за консультацією, яку нададуть кваліфіковані спеціалісти-психологи.
    Бібліотекарі району по закінченню навчання окреслили можливості нових напрямків роботи та одностайно підтримали ідею про необхідність упровадження послуг для вимушених переселенців.