четвер, 20 листопада 2014 р.

Відвага. Мужність. Патріотизм.


Охтирська районна центральна бібліотека запросила на зустріч з учнями 10 - х класів ЗОШ №3 та користувачами бібліотеки  охтирчанина, учасника бойових дій в зоні АТО  Чупакова Миколу Андрійовича.

        Привітавшись, Микола Андрійович, перш за  все  запропонував вшанувати пам'ять  загиблих  українців на сході України.
        Присутні, затамувавши подих, слухали розповідь учасника анти- терористичної операції про патріотизм та  відвагу українських  військових, добровольчих батальйонів  та волонтерів, які знаходяться в гущі подій, про свій бойовий шлях в зоні АТО. Чимало довелося побачити чоловікові  та його колегам у тому пеклі зітканому з пострілів, вибухів та людських  страждань. Дуже тяжко описати ті відчуття та емоції, які панували там на передовій...  Слухати без хвилювання  було неможливо. Розповідь так схвилювала дітей, що деякі не могли стримати сліз. Присутні  активно ставили запитання і спілкувалися з гостем. Аудиторію цікавили  теми стосовно правдивості інформації, яку поширюють ЗМІ, про життя захоплених терористами територіях,  про відношення  населення сходу України  до українських визволителів , про участь української громадськості у акціях підтримки військових в зоні АТО та інші.
Дух патріотизму та гордості переповнював аудиторію, коли мова йшла про земляків, які воюють на сході України, виконуючи бойове завдання по захисту України,  її  територіальної цілісності та незалежності .

Словами «Слава Україні – Героям Слава», під Гімн України, хвилиною мовчання, присутні  вшанували  пам'ять загиблих земляків, про яких також згадали в ході заходу.
В кінці зустрічі Микола  Андрійович побажав всім присутнім мирного неба над головою, а  звертаючись до молоді, побажав їм зростати справжніми патріотами своєї країни, ще раз наголосив, що військові докладуть  всіх зусиль, щоб війна не прийшла на охтирську землю.