середу, 10 серпня 2016 р.

Сільський туризм як інноваційна діяльність бібліотеки

На базі Куземинської-1 бібліотеки-філії Охтирської районної централізованої бібліотечної системи проведено виїзний семінар бібліотечних працівників «Сільський туризм як інноваційна діяльність бібліотеки». Відкрила семінар директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко виступом «Бібліотека як складова туристичного простору». 
Бібліотекар Куземинсько-1 бібліотеки-філії О.О.Філатова підготувала туристичний маршрут «Туристичні ресурси і культурні надбання Куземина».
Слово туризм означає - прогулянка, подорож. Саме тому і продовжили роботу семінару з подорожі по дивовижному селу Куземин: відвідали місцевий краєзнавчий музей, пасіку Єгошина Л.М.; поспілкувалися з місцевою жителькою, які розповіла про сім'ю Куликів; помилувалися місцевою природою. Побувавши на природі, саме тоді можна зрозуміти, що кращого відпочинку, ніж зелений туризм не існує, бо лише природа надихає на життя, знімаючи з плечей тягар щоденних проблем.

Бібліотеки як освітні та інформаційні осередки повинні бути готовими допомогти всім бажаючим у створенні уявлення про рекреаційно-туристичні можливості місцевої громади. Процес взаємодії туризму і бібліотек набуває широкого значення для місцевої громади.