середу, 10 серпня 2016 р.

«Земле охтирська , рідний мій краю»

14 липня в Охтирській центральній районній бібліотеці відбувся День краєзнавства «Земле охтирська, рідний мій краю».
Учасниками заходу стали члени бібліотечних гурків, користувачі бібліотеки та діти оздоровчого табору «Паросток» при ОМЦПО-МАН. 
Книжково-ілюстративна виставка “Літописна земля охтирська”, яка експонується в інформаційно – бібліографічному відділі бібліотеки, знайомила всіх, хто завітав у цей день до бібліотеки з історію нашого краю, з людьми, які залишили добрий слід в літописі міста, з героїчними сторінками рідної землі, архітектурою, духовними святинями Охтирки, літературно – мистецьким надбанням , а також новими надходженнями краєзнавчої тематики.
Бібліотечні працівники для дітей підготували літературну сторінку «Письменники краю – дітям» , під час якої згадали дитячі твори Платона Воронька, Якова Щоголіва, Івана Багряного. Не оминули і сучасних поетів Охтирки - це Ніна Багата,Галина Будянська, Григорій Комісаров, Тетяна Акименко та інші.
Часом пізніше відбулася година пошани «Пройшла війна стежками долі». Діти 4-7 класів оздоровчого табору «Паросток» при ОМЦПО-МАН зустрілися з Ладикою Октябриною Петрівною, малолітнім в’язнем концтаборів, яка розповіла про тяжке воєнне дитинство та життя після війни. Октябрина Петрівна захоплюється поезією, сама пише вірші, серед яких є й твори для дітей. Діти уважно слухали розповідь літньої людини про пережите та з задоволенням прослухали вірші. 
В рамках Дня краєзнавства о 13.00 відбулась відео - мандрівка містом. Оповідь про історію Охтирки та її традиції користувачі почули від наукового співробітника міського краєзнавчого музею Береста Ю.М. 
Далі присутні зробили невелику пішу прогулянку від районної бібліотеки до міського музею, де переглянули діючі експозиції та мали нагоду бути присутніми на відкритті виставки Сумського обласного художнього музею «Нематеріальна спадщина людства: Петриківські розписи. Кролевецькі рушники», яка познайомила з секретами народної творчості.

Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши висновку, що по – справжньому щасливою є та людина, котра знає і шанує свій рідний край.