середу, 10 серпня 2016 р.

Наші славні земляки. Зустріч з науковцем Миколою Руженським

У вівторок, 26 липня, в Охтирській районній центральній бібліотеці відбулася зустріч із видатним земляком, доктором економічних наук, професором кафедри менеджменту Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України Руженським Миколою Мусієвичем. Приємно, що в науковому світі ми можемо зустріти імена наших земляків,і що значне місце в українській науці належить Миколі Мусійовичу. Руженський М.М. зробив вагомий внесок у розвиток економіки як науки. Автор понад 150 наукових і навчально-методичних робіт, надрукованих у вітчизняних та зарубіжних виданнях. Сферу наукових інтересів складає дослідження теоретичних та практичних проблем соціального захисту населення в умовах ринкових трансформацій, регулювання зайнятості,функціонування і розвитку ринку праці. 
В 2016 році Руженський М.М. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук. Присутні щиро вітали нашого земляка з цією подією
Зустрічі краян з Миколою Мусійовичем стали традиційними і відбуваються вже не вперше. 
Поспілкуватися з Миколою Мусійовичем прийшли знайомі, просвітяни, вчителі, письменники краю, представники ЗМІ, громадськість Охтирщини. Микола Мусійович розповів про свій шлях у науку, поділився своїм баченням економічного розвитку країни та відповів на запитання аудиторії. 
У фондах бібліотеки є примірники наукових праць академіка-земляка (подаровані автором), які експонувалися на заході.

Зустріч з видатним земляком була досить цікавою і відвертою.